Зависими във връзката си

на Dec 07, 2016 в категория Обща от Елена Манолова | Няма коментари »

 

Много жени правят изключителни жертви със себе си, заради щастието на партньора и не получават нищо в замяна. Ако това ви звучи познато, не е нужно да стоите в този капан. Има много начини за промяна на зависимите отношения. Можете да получите живота си обратно.

Какво е зависима връзка?

Експертите казват, че това е модел на поведение, в което откривате себе си само чрез одобрението на някой друг. Вашата собствена стойност и идентичност зависи от това.

Ключов признак е, когато чувството за цел в живота се свързва около крайни жертви и компромиси, за да задоволят нуждите на партньора.

Зависимостта в отношенията означава степен на нездравословно прилепване.

Всеки може да бъде в даден момент зависим. Някои изследвания в обастта сочат, че хората, чиито родители са били емоционално малтретирани или пренебрегвани в детството си, има голяма вероятност да влезнат в зависими отношения.

Как да разбрера дали съм в такива отношения?

Не намирате удовлетворение в живота си извън определен човек.

Разпознавате нездравословното поведение на партньора си, но оставате с него, въпреки това.

Оказвате подкрепа на партньота си с цената на собственото си емоционално или физическо здраве.

Случвало ли се е приятели да ви кажат, че сте твърде зависими от своите партньори и имат желяние да бъдете малко по-незвависими, от време на време? Влизате в конфликт, когато се опитат да ви разделят по някакъв начин, било то и за кратко.

Постоянна тревожност, прекарвате голяма част от времето и енергията си, опитвайки се да променяте партньора си.

Как въздейства една зависима връзка?

Отказването от собствените нужди и идентичност, за да отговорите на нуждите на партньора си има нездравословни краткосрочни и дългосрочни последици.
Малко по малко, ден след ден, просто се загубвате и вероятността да се намерите изглежда недостежима.

Как може да се промени една зависима връзка?
Разрушаването не е непременно най-доброто или единствено решение. За да се “ремонтират” едни зависими отношения, е важно да се определят границите и да се намери личното щастие, на всеки, като индивид.

Говорете за това.Прекарвайте повече време с роднини, приятели, разширете кръга на подкрепа. Работата със специалист, в такъв момент е изключително полезна. Той ще ви помогне да обърнете фокуса към важните, за вас неща.
Какви са признаците на здравата връзка?
Силата на любовта

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786

Остави коментар