Как се запознахте?

на Nov 24, 2014 в категория Обща от Елена Манолова | Няма коментари »

комуникацията във връзката ни
Все повече двойки отговарят онлайн.

Историите, които родителите ни разказват и преразказват, за това как са се запознали са се превърнали в семеен фолклор. След толкова години продължава да я има онази страхотна романтика.

Традиционните места за срещи бяха семейни приятелства, училища, детски градини, квартални магазини, работното ни място, църкви. Интернет подмени тези места и сега нещата са по-различни. Мястото където историите се развиват вече е виртуално . То служи като посредник и възможностите са по-големи. Можеш да търсиш подходящ партньор в едно огромно пространство, изчиствайки до малки детайли важните за теб неща.

Свободата, която предоставя защитата на монитора дава възможност човек да се чувства по-спокоен и сигурен. Първата среща „лице в лице” винаги е съпроводена с напрежение и притеснение. Имайки възможността да комуникираш предварително с човека отсреща, напрежението е ставнително по-малко.

Свободата на комуникация в Интернет служи като ценен инструмент и повишава ефенктивността на търсенето. Трудности при намирането на партньори, срещат групи с хомосексуална ориентация, хора на средна възраст, по-възрастни самотни хора, религиози малцинства, а и все по-голяма част от младите и всички те, имат възможност да намерят партньори онлайн.

Изследвания в тази област сочат, че тези, които са се запознали в Интернет имат сходни нива на удовлетвореност и стабилност, както двойките запознали се традиционен начин. Стигмата, която онлайн запознанствата носеха започва все повече да изчезва.

Остави коментар