Любовта

на Feb 11, 2015 в категория Обща от Елена Манолова | Няма коментари »

Любовта Любовта е една от най-дълбинните емоции, която ни е известна. Мнозина мислят, че романтичните отношения с някой са най-важното нещо случило се през живота им.

Любовта е чувство и тъй като чувствата са нещо, което не можем да пипнем, трудно можем да я определим и опишем. Но според мен, любовта не е просто чувство, тя е и дейност. Нещо повече, тази дейност включва изграждането на умения.
Да обичаш, да получаваш удоволствие от виждането, докосването и усещането чрез сетивата си. Дълбоки всепроникващи, положителни чувства към друг човек. Всички тези положителни чувства и усещания могат да бъдат като черешката на тортата, но не и самата торта.Те ни карат да се чувстваме добре, но това ли е, което прави любовта толкова ценна и желана от всички нас.

С времето тя се видоизменя, приема различни форми в зависимост от вида на връзката ни. В романтичната любов има сексулано привличане към любимия. Въа фамилната любов привличането се основава на кръвната връзка, в близкото приятелство тя се приявява към сродната душа или споделени преживявания. В майчинската любов може да се направи връзка установена чрез износване на плода и раждането му , в бащинската, проекция на себе си.

А какво следва след това?

Целенасочена дейност, извършена от две (или повече) души в тясна интимна връзка, като по-горе споменатите. И свички ние я търсим, жадуваме за нея и често, когато я срещнем, незнаем какво да я правим.

Остави коментар