Не, няма да бъдем приятели след като се разделим

на Oct 01, 2013 в категория Обща от Елена Манолова | Няма коментари »

Не ,няма да бъдем приятели след като се разделим
Има една фраза, която съм чувала няколко пъти през живота си , след като съм приключвала връзка „ Надявам се да си останем приятели”.
Това е просто едно изречение, което обаче с годините започна да ми става все по дразнещо. След като някой е решил , че не иска вече да има връзка с мен, какво по дяволите го кара да мисли, че има право да ми бъде приятел. И въобще възможно ли е това?
Приятелите са важна част от живота ми. Инвестирала съм много време и енергия в отношенията ни, те са прекрасни и мога да разчитам на тях. Както и те на мен. Така, че защо да отдавам това време и енергия на някой, който ме е зарязал и разочаровал. По-добре да се посвещавам на хора, които не са ме зарязали.
Чувала съм, че има двойки, които след като са се разделили остават приятели. Чувстват се добре така, въз основа на миналия си любовен опит. Но колко често се случва това в действителност?
При голяма част от двойките , които се разделят , единият от партньорите все още има чувства към другия и тайничко се надява нещата да се оправят. Но там където се счупило, няма как да бъде залепено без да си личи. И си мисля, че това „Да бъдем приятели” е издевателство над чувствата. Просто няма смисъл и е губене на време. Нека всеки да поеме своя път и да потърси щастието някъде другаде.
И току виж в момента , в който най-малко очакваме, намираме това, което всъщност сме търсили.

Остави коментар