Онлайн запознанствата – дали е любов или самота?

на Mar 27, 2014 в категория Обща от Елена Манолова | Няма коментари »

Има една тънка линия между това дали търсиш любовта или искаш да избягаш от самотата. Защо хората прибягват до онлайн запознанства, за да запълнят празнината?
любов или самота
По принцип никой не обича да е сам, особено след като децата пораснат и всеки тръгне по своя път. Много скоро след това започваме да се чувстваме самотни и се стремим да запълним пространството в живота си , освободено от някой друг.

Може би просто си търсите другар – някой с който да разговаряте, да обсъждате любима книга, филм, някой с който да отидете на обяд и т.н. Опитвате се да се стрещнете с потенциални нови партньори, да усетите пак флирта и забавлението. Има хиляди сайтове за онлайн запознанства, но преди да се регистрирате в тях , важно е да установите какво точно търсите.

Запознанствата в по-късна възраст е сериозен въпрос и има своите притеснения. Какво става ако не се намери някой, някоя? Какво става ако човекът ,с който имаш среща не се появи? Какво става ако той/тя ме хареса повече, отколкото аз го харесам? Няма начин да се избегнат тези въпроси, но това не трябва да ви спира. Знайте, че в Интернет всеки може да се представи за крал или кралица, действителността често се разминава с казаното. Бъдете малко по-предпазливи , но не и прекалено мнителни.

Това е най-добрият вариант, в който търсенето на общуване е разцъфтяла любовта. Тя е навсякъде и по всяко  време може да кацне на нашето рамо.

Още:

Комуникацията във връзката ни

Кой е идеалният партньор за нас?

Как да разберем, че сме влюбени?

 

Остави коментар